top of page
maghankontakt

Ostebrød i form




Det finnes få ting som er mer fristende enn nystekt brød fylt med smeltet ost. Her vil jeg dele en enkel og deilig oppskrift på nettopp det, som du kan lage hjemme på kjøkkenet ditt.



Ingredienser:

· 1 XXL pizzadeig

· 1 pakke Philadelphia kremost

· 100 g revet mozzarellaost

· 55 g revet parmesanost

· 125 g ricottaost

· ¼ kopp (10g) frisk basilikum, hakket

· 6 fedd hvitløk, hakket og delt (3 til osteblanding og 3 til pensling)

· 1 ts røde pepperflak

· 115 g smeltet smør

· ¼ kopp (10 g) frisk persille, hakket





Fremgangsmåte:


La gjerne deigen få hvile i 10 min på benken.


I en middels bolle kombinerer du kremost, mozzarella, parmesan, ricotta, fersk basilikum, 3 fedd hvitløk (hakket) og røde pepperflak.


Del pizzadeigen i 20 like store firkanter. Legg en klump med osteblanding i midten av deigen og pakk inn med hendene. Plasser deretter deigkulen i formen. Bruk resten av osteblandingen på kulene i midten.


Smelt smøret og tilsett fersk persille og resterende hvitløk. Rør godt om.

Pensle kulene med smør/hvitløkblandingen og topp med et ekstra dryss ost (valgfritt).


Stek i en forvarmet ovn på 200˚C i 20 minutter. Stek på 220˚C, eventuelt varmluft i ytterligere 2-4 minutter til brødet og osten er lett brunet, følg nøye med for ikke å brenne det.


Ta ut av ovnen og pensle lett med ekstra hvitløkssmør hvis ønskelig.


La avkjøles litt før servering.


God fornøyelse!

 

Produkter som er bukt i videoen:









56 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page